Aperitive / Garnituri

Aluat fraged pentru tarte aperitiv

Untul rece se taie bucati si impreuna cu oul, faina si apa rece se amesteca foarte bine (eu am folosit robotul) pana ce untul este incorporat complet in aluat. Obtinem o bila de aluat pe care o pastram cel putin o ora in frigider.Scoatem aluatul si pe masa infainata il intindem intr-o foaie, nu foarte subtire.Decupam aluatul in cercuri sau ne folosim de marginea formelor de tarta . Asezam fiecare cerc/ floare de aluat direct in forma de tarta. Presam cu degetele toata suprafata pentru a lua forma tavitelor de tarta.Intepam aluatul pe toata suprafata cu o furculita ca sa nu se umfle la copt ( partea asta am uitat s-o fac, dar m-am descurcat cu ele si umflate :)) ). Coacem in cuptorul preincalzit, la foc mediu, circa 15-20 minute, pana devin usor aurii si se desprind foarte usor de peretii formelor. Le lasam sa se raceasca cu fata in jos ca sa isi pastreze forma.Cand s-au racit complet, le putem umple cu diverse creme/salate.

Nu vom unge formele cu grasime, intrucat aluatul contine destul unt cat sa nu se lipeasca de peretii acestora.Violeta spune ca putem pastra cosuletele la congelator chiar si o luna, eu le-am umplut in aceeasi zi pe toate :)Am postat o poza cu tarta in sectiune, pentru a se observa straturile aerate din aluat.

Reteta preluata de la Violeta Postolache, careia-i multumesc :-*Se obtin cosulete fragede si aerate ce se pot umple cu orice combinatii de creme/salate pentru aperitive.

Aluat fraged pentru tarte aperitiv

Ingrediente

  • 250 gr faina125 gr unt rece50 ml apa foarte receun ou

Mod de preparare

  • Reteta preluata de la Violeta Postolache, careia-i multumesc :-*Se obtin cosulete fragede si aerate ce se pot umple cu orice combinatii de creme/salate pentru aperitive.

Share