Deserturi

Aluat foietaj rapid

Taiati untul rece in cuburi mici.Puneti toate ingredientele in bolul robotului.Se amesteca pana cand se formeaza un aluat- maxim 5 minute.Este important ca bucatile de unt sa nu fie incorporate complet in aluat, deci nu amestecati prea mult.Inveliti aluatul cu film si puneti-l 30 de minute in frigider.Se faineaza bine masa si se intinde aluatul sub forma dreptunghiulara. Se impatureste in 3. Se intoarce aluatul cu partea impaturita in jos se roteste bucata de aluat la 90 de grade si se da la rece pentru 20 de minute.Se repeta intinderea, impaturirea in trei, intoarcerea si turul la 90 de grade- se da la rece 20 de minute.Se repeta operatia inca o data.Aluatul este gata.Am utilizat jumatate si am facut niste paini mici cu ciocolata(10-12 bucati).Rezultatul a fost bun dar cred ca acest aluat este ideal pentru tarte si placinte mai ales.Am congelat cealalta jumatate.Atentie! Aluatul se conserva numai 2-3 zile la frigider.Am refacut reteta si am facut un cremsnit sloven/croat- reteta aici.Reteta adoptata 🙂

Atentie! Aluatul se conserva numai 2-3 zile la frigider.

O reteta etonanta, rapida si usoara.Amestecam toate ingredientele si facem 3 pliaje.Untul nu trebuie scos din frigider inainte, din contra trebuie sa fie foarte rece.Acest aluat este ideal pentru tarte, cremsnit si placinte. Pentru croissants si paini cu ciocolata trebuie un aluat cu drojdie.

Aluat foietaj rapid

Ingrediente

  • pentru un aluat de 570 g 240 gr de iaurt petits suisses (4 iaurturi de 60 g ) 240 gr de faina 120 gr de unt foarte rece 1 varf de cutit de sare (sau un pic de zahar depinde de reteta dorita)

Mod de preparare

  • O reteta etonanta, rapida si usoara.Amestecam toate ingredientele si facem 3 pliaje.Untul nu trebuie scos din frigider inainte, din contra trebuie sa fie foarte rece.Acest aluat este ideal pentru tarte, cremsnit si placinte. Pentru croissants si paini cu ciocolata trebuie un aluat cu drojdie.

Share