Romaneasca

Aluat de placinta

Este o reteta usoara, care poate fi folosita chiar si de incepatorii in ale bucatariei.

Pregatim maiaua din apa calduta, drojdie, zaharul pudra si o lingura de faina. Amestecam totul si lasam la crescut pentru 15 minute. Cand pregatim maiaua, ne dam seama si daca drojdia este buna. Daca maiaua nu face spuma si nu creste, inseamna ca cel mai probabil drojdia nu este buna. De asemenea, daca folositi drojdie proaspata, trebuie sa tineti cont de momentul in care a fost cumparata. Nu o fo

Aluat de placinta


Portii

2

portii


Timp preparare

45

minute


Timp gatire

45

minute

Ingrediente

  • 500 gr faina

  • 225 ml apa

  • 75 ml ulei

  • 7 gr drojdie

  • 1 buc ou

  • 5 gr sare

  • 5 gr zahar pudra

Mod de preparare

  • Pregatim maiaua din apa calduta, drojdie, zaharul pudra si o lingura de faina. Amestecam totul si lasam la crescut pentru 15 minute. Cand pregatim maiaua, ne dam seama si daca drojdia este buna. Daca maiaua nu face spuma si nu creste, inseamna ca cel mai probabil drojdia nu este buna. De asemenea, daca folositi drojdie proaspata, trebuie sa tineti cont de momentul in care a fost cumparata. Nu o folositi daca o aveti de mai mult de trei saptamani in frigider.
  • Cat timp drojdia se activeaza, cernem faina intr-un bol si o amestecam cu sarea. Cred ca v-am mai spus ca sarea nu trebuie sa aiba contact cu drojdia. Facem o gropita in mijlocul fainii, adaugam uleiul si oul (nu uitati ca trebuie sa fie la temperatura camerei). Amestecam bine totul si apoi adaugam putin cate putin maiaua, pana ajungem la un aluat omogen.
  • Infainam blatul de lucru si incepem sa framantam aluatul pentru inca 8-10 minute sau pana nu se mai lipeste de maini. Daca in timpul framantarii aluatul se lipeste de blatul de lucru, mai presarati cate putina faina. Dupa ce am terminat de framantat, il punem intr-un bol tapetat cu faina, acoperim cu folie alimentara si lasam la dospit pentru o ora. Acesta este aluatul pentru niste foi de placinta moi, pe care le vom putea intinde foarte usor.

Share