Aperitive / Garnituri

Alivenci cu mărar

Ungem o tavă cu unt – sau se pot folosi două tăvi de chec. Separăm gălbenușurile de albușuri. Într-un castron cernem făina. Spălăm și tocăm mărunt mărarul. Untul (la temperatura camerei) se freacă bine cu sarea. Se adaugă gălbenușurile unul câte unul, amestecând bine după fiecare. Adăugăm apoi brănza de vaci (trecută prin sită) și smântâna.

Alivenci cu mărar


Portii

8

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 500 g brânză de vaci,

  • 200 g smântănă,

  • 100 g unt,

  • 100 g făină,

  • 100 g mălai,

  • 4 ouă mari,

  • 1/2 linguriță sare,

  • 1 legătură mărar,

  • smântănă pentru servit.

Mod de preparare

  • Ungem o tavă cu unt – sau se pot folosi două tăvi de chec. Separăm gălbenușurile de albușuri. Într-un castron cernem făina. Spălăm și tocăm mărunt mărarul. Untul (la temperatura camerei) se freacă bine cu sarea. Se adaugă gălbenușurile unul câte unul, amestecând bine după fiecare. Adăugăm apoi brănza de vaci (trecută prin sită) și smântâna. Amestecăm bine până la omogenizare. Presărăm mărarul și amestecăm ușor până s-a încorporat uniform. Adăugăm albușurile bătute spumă și se amestecă cu o lingură ușor de sus în jos până la omogenizare.

    Compoziția se pune în tavă și se dă la cuptor – preîncălzit la 180 grade C. Se coace pentru 40-45 minute, până se rumenește frumos deasupra. Se taie în bucăți mari și servește fierbinte cu smântână.

    Poftă bună!

Share