Prajitura “NOAPTE VENETIANA”


 

Prajitura “NOAPTE VENETIANA”

Ingrediente:

Blat alb: 6 albusuri; 6 linguri zahar; 100 g cocos ras; 4-5 linguri faina

Blat negru: 4 oua (separate galbenusurile de albusuri); 4 linguri faina; 4 linguri zahar; 2 linguri cacao; un praf de copt

Crema: 6 galbenusuri; 150 g zahar; 5 linguri lapte; 200 g unt; vanilie

Glazura: 100 g ciocolata; 2-3 linguri lapte; 50 g unt

Preparare:

Blatul alb: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, cocosul si faina si se amesteca usor, sa nu se sparga albusurile. Se unge si se tapeteaza o tava de 20X30 cu ulei si faina, se toarna aluatul.

Blatul negru: Se bat spuma albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi faina, care s-a amestecat in prealabil cu cacao si praful de copt. Se amesteca usor, sa nu se sparga albusurile. Se toarna cu atentie in tava peste aluatul cu cocos, sa nu se amestece. Se coace 25-30 minute la 180C.

Crema: Galbenusurile, zaharul si laptele se amesteca la blender pana se ingroase. Untul se amesteca, dupa care se adauga crema racita putin cate putin si se amesteca. Crema se pune peste blat si se pune totul in frigider pentru o ora.

Glazura: Totul se amesteca, se topeste la microunde sau in blender. Glazura se toarna peste prajitura, apoi totul se pune inca o ora la frigider. 

1 Comentariu so far »

  1.  

    Sorina said

    Decembrie 31 2008 @ 9:18

    Sarbatori Fericite !

Comment RSS · TrackBack URI

Scrie un comentariu pentru Prajitura “NOAPTE VENETIANA”

Nume: (Required)

eMail: (Required)

Website:

Comentariu:

*