Prajitura Acoperis


 

Prajitura Acoperis

Ingrediente:

500 g zahar, 50 g untura, 600 g faina, 3 linguri miere, 3 linguri lapte, 2 oua, 1 lingurita bicarbonat (amoniac), 3 pungulite budinca de vanilie, 1 l lapte, 1 margarina Rama .

Preparare:

1. Se amesteca 250g zahar cu untura,  mierea, cele 3 linguri de lapte, ouale si bicarbonatul. Dupa ce s-au omogenizat bine se adauga si faina.

2. Se împarte coca în doua si într-una se pun 2 linguri cu cacao. Din cea fara cacao se fac 2 foi, iar din cea cu cacao se ruleaza 12 bastonase lungi cît foile .

3. Foile fara cacao dupa ce s-au copt le taiem în lungime în 3 parti egale. Se coc si bastonasele.

4. Crema se face din budincile de vanilie care se fierb cu litrul de lapte .

5. Margarina se amesteca bine, bine cu 250 g zahar si dupa ce s-a racit budinca o amestecam cu margarina.

6. O bucata de foaie se unge cu crema, se pun 3 bastonase, iar crema, 2 bastonase, crema si iar un bastonas .

7. Cu celelalte 2 foi facem acoperisul, care va si sustine prajitura .

8. Cu cealalta foaie procedati la fel si va vor iesi doua prajituri .

Sfatul bucatarului: De asupra se pune glazura rece de cacao. Daca doriti puteti presara si nuca de cocos.

Timp de preparare: 1 ora

complexitate medie

2 Comentarii so far »

  1.  

    Ramona said

    Februarie 9 2009 @ 14:07

    Ce denumire funny: prajitura acoperis!;))
    Super retetele, keep up the good work ca sa am si eu o sursa de inspiratie! :)

  2.  

    fortuna said

    Decembrie 22 2009 @ 19:36

    buna ziua ,reteta ma incuriozit ,asa ca m-am pus repede pe treaba ,dar cum sunt la inceput de “drum “evident ca am gresit ceva ,deci va rog da-ti un sfat :crema s-a”taiat” cineva cunoaste vreun mod de a o “repara”?va multumesc si astept cat mai repede un sfat.

Comment RSS · TrackBack URI

Scrie un comentariu pentru Prajitura Acoperis

Nume: (Required)

eMail: (Required)

Website:

Comentariu:

*